1985

Snijers verdubbelt de score

Snijers verdubbelt de score

Voor deze tweede editie van de Rally van Wallonie,was alweer Patrick Snijers de grote favoriet, ditmaal aan het stuur van een wondermooie Lancia 037, nog altijd in de trouwe Bastoskleuren.

De lange uit Alken was niet van plan zijn weg naar de overwinning te laten dwarsbomen, door de Belga Porsche van Robert Droogmans en de Opel Manta 400 van Guy Colsoul, die vorig jaar op een derde plaats beslag kon leggen.

De grote afwezige , de man die tweede plaats behaalde in 1984 was Jean-Louis Dumont. De virtuoos uit Waremme kwam om het leven tijdens de Circuit des Ardennes aan het stuur van zijn Belga Porsche 911, identiek aan deze van Droogmans. Droogmans moest zich tevreden stellen met een rol als volger. De wedstrijd werd gereden onder extreem moeilijke omstandigheden, met bakken regen. De Lancia van Snijers, reeds zeer snel bij droge weersomstandigheden, was bij dit weer nog meer in het voordeel dan de 911 van Droogmans. Na de wedstrijd noteren we een tijdsverschil van 3 minuten en 43 seconden tussen beide kemphanen.

Op de derde plaats eindigde een jong talent. Thierry Reginster, aan boord van een gelijkaardige maar minder krachtige Porsche als Droogmans. Ondanks het feit dat hij op een respectabele afstand volgde van beide koplopers, had de jongeman uit de Condroz de harten gestolen, en zou de Belga Porsche van Dumont erven voor de rest van het kampioenschap. Reginster kon ook profiteren van de problemen van Guy Colsoul, 5de en geklopt door zijn ploegmaat en klant Valère Vandermaesen.

De top 8 werd vervolledigd door het podium in Groep A. De Opel Ascona’s van José Lareppe en Yvan Viaene en de Corolla GT van Vermeersch. Ook de overwinning in groep N van José Close werd behaald aan boord van een Corolla GT.

Onze vorige edities