1991

Marc Soulet grijpt zijn kans

Marc Soulet grijpt zijn kans

In 1991 kampt de Rally van Wallonie met financiele problemen. Om de kosten te drukken wordt de wedstrijd alleen op zaterdag verreden.

Qua deelnemers noteren we de afwezigheid van de toppers. Zowel De Mevius, Colsoul, Thiry en de drie musketiers tekenen afwezig. Veel te veel in de schaduw van voorafgaande namen is Marc Soulet vastbesloten om zijn eerste overwinning te behalen in het “inter” kampioenschap met de Ford Sierra Cosworth 4 x 4.

Ondanks 2 lekke banden zal de “Rizla+” piloot ook onbereikbaar zijn voor de concurrentie, die vooral zal moeten komen van Gaby Goudezeune, met een gelijkaardige wagen maar die zal stranden op 1’30” van de winnaar. De laagste trede van het podium stond in het teken van een mooi gevecht tussen Paul Lietaer en de Zwitser Philippe Camandona, die maar beschikte over een tweewielaangedreven Ford Sierra. Remproblemen voor de Zwitser zouden hem de das omdoen en uiteindelijk zal de “berline” van Paul Lietaer de laagste trede betreden.

Niet ver van hen zal Marc Timmers (Mitsubishi Galant VR4) de perfecte race rijden in groep N, ook wel geholpen door de zware sortie van zijn rivaal Jean-Marie Melissen (Ford Sierra Cosworth 4×4) en de lekke band van Bart Couwberghs (idem).

Bij de voortrekkers haalt Vital Budo (Renault Clio 16v) het, terwijl Stéphane Boelens bijna zonder concurrentie de overwinning behaalt in Challenge Citroen AX Sport.

Onze vorige edities