2007

Larry Cols op dezelfde wijze als Pieter Tsjoen

Larry Cols op dezelfde wijze als Pieter Tsjoen

Nadat Pieter Tjoen in het tussenseizoen besliste om over te stappen in een wagen van de nieuwe S2000 categorie, met name een Fiat Punto Abarth, was het meteen duidelijk dat de editie van dit jaar meer dan één kandidaat winnaar aan de start zou hebben.

Helaas werd één van deze kandidaten, Freddy Loix (VW Polo S2000), reeds voor de start tot opgave gedwongen door de afwezigheid van de broodnodige wisselstukken. Xavier Bouche van zijn kant, besliste in laatste instantie om met zijn persoonlijke Subaru Impreza WRC S5 te straten in plaats van met de voorziene Skoda Octavia WRC.

Het is enkel op de superspecial van vrijdagavond dat veelvoudig winnaar Pieter Tsjoen de ranglijst zal aanvoeren. Geplaagd door een lekke band, een kleine sortie en problemen met de startmotor op zijn Punto S2000, zal Pieter er niet meer in slagen om het hoge ritme van Larry Cols (Misubishi Lancer Evo7 Gr.A) te volgen. Ook Francois Duval, aan de start in een spectaculaire Porsche 911 GT3, zal zijn voormalige jeugdrivaal het vuur niet aan de schenen kunnen leggen. De Porsche komt nochtans goed tot zijn recht op de vele zeer snelle stukken van deze rally, en de man uit Cul-Des-Sart had dan ook gehoopt om meer weerstand te kunnen bieden. Achter deze twee tenoren woedt er een hevige strijd tussen Melissa Debackere (Toyota Corolla WRC) en Xavier Bouche, maar deze laatste wordt uit de wedstrijd gezet op zaterdagavond, nadat blijkt dat er geknoeid werd met het tijdenboekje. Hierdoor gaat de derde stek van het podium definitief naar de amazone uit Wervik.

Aan de kant van de voortrekkers wordt er een duel uitgevochten tussen Fréderic Béco (Citroen C2-R2) en Fréderic Hébette, maar de jaren beginnen te wegen voor de Citroen Saxo van deze laatste en eerstgenoemde gaat dus met de overwinning aan de haal. In Gr.N gaat de overwinning eerder makkelijk naar Raphaél Vénant in zijn Subaru Impreza WRX N8, waarmee Chris Van Woensel nog de algemene overwinning behaalde in 2002. Anthony Martin van zijn kant, bevestigd zijn talent met de zege in de Ford Fiesta Trophee. Bij gebrek aan middelen neemt Steve Matterne deel aan het Criterium in plaats van aan de nationale wedstrijd, maar hij behaalt daar wel een mooie overwinning in zijn Mitsubishi Lancer Evo9 Gr.A.

Onze vorige edities