1999

Kris Princen komt met de schrik vrij

Kris Princen komt met de schrik vrij

Chris Princen wordt door pech achtervolgd sinds het begin van het seizoen 1999 en komt vastbesloten aan de start van één van zijn lieveling rally’s. Na zijn recente overwinning in de “Tour de Luxembourg”, die weliswaar niet meetelt voor het kampioenschap, is Chris er op gebrand om ook in Namen de bloemen mee naar huis te nemen. Er staan echter een drietal gentleman-drivers aan de start met krachtig WRC materiaal, namelijk Gaby Goudezeune (Subaru Impreza WRC), Pierre Dumoulin (Ford Escort WRC) en in mindere mate Ries Huisman (idem).

Het vrijdag gedeelte wordt getroffen door hevige regenval, waardoor de drie WRC’s al snel uit koers worden geslagen voor de overwinning. Goudezeune is het slachtoffer van een lekke band die hem meer dan twee minuten kost, terwijl Dumoulin van de baan schuift op de proef van Bois-de-Villers. Ries Huisman neemt zaterdag de start niet meer, aangezien zijn co-piloot ziek is.

Mede door de tegenslagen van zijn concurrenten, bouwt Princen een stevige leiding uit en lijkt op weg naar een makkelijke overwinning. Zaterdag namiddag slaat het noodlot echter toe en de Maxi Megane schuift van de baan in Loyers, waarbij de achtertrein stevig geraakt wordt en er meer als een minuut verloren gaat. Chris slaagt er echter in om de service te bereiken en daar verricht het team M.I. een waar mirakel en levert een zo goed als nieuwe Megane af. Princen slaagt er op die manier in om toch de overwinning binnen te halen, gevolgd door een immer aanklampende Goudezeune. Pascal Gaban (Saxo kit-car) kaapt de derde stek van het podium weg, met in het achterhoofd het feit dat Goudezeune geen punten kan nemen voor het kampioenschap, waardoor hij de leiding in de titelstrijd behoud. Op de vierde plaats vinden we Xavier Bouche in de privé Saxo die op zijn beurt de winnaar in Gr.N, Eddy Snaet (Mitsubishi Lancer Evo5) met slechts één seconde voorafgaat. De laatste Saxo kit-car eindigt, bestuurd door de ervaren Francis Leroy, op de zesde plaats.

In de Citroen Saxo-cup is het opnieuw Francois Duval, zoon van René, die de overwinning behaalt. Hiermee boekt hij zijn tweede overwinning op rij (Dinant) langs de boorden van de Maas, met meer dan een minuut voorsprong op uittredend kampioen Fabrice Mikels.

Onze vorige edities