2008

Hubert Deferm beloond voor zijn doorzettingsvermogen

Hubert Deferm beloond voor zijn doorzettingsvermogen

De Rally van Wallonie bestaat dit jaar een kwarteeuw en we zien een mooi deelnemersveld met WRC’s, GT’s en S2000 die om de overwinning zullen strijden.

Vijfentwintig jaar na zijn eerste overwinning, toen ook al met een Porsche, is Patrick Snijers (Porsche 911 GT3) nog altijd vastbesloten om ook nu mee te spelen voor de overwinning, en hij zet deze ambitie meteen kracht bij tijdens de eerste wedstrijddag waarna hij aan de leiding prijkt. Het moet gezegd worden dat zijn taak wel wat vergemakkelijkt werd door de te snelle opgave’s van Chris Princen (Mitsubishi Lancer Evo 8 Gr.A), die krijgt af te rekenen met een gebroken motor, en Melissa Debackere (Toyota Corolla WRC) met alternator problemen. Hubert Deferm kampt van zijn kant met electronische problemen op zijn Subaru Impreza WRC S10 en verliest hierdoor bijna drie minuten.

Op dat moment had hij zeker niet gedacht om nog op het hoogste schavotje van het podium te staan op zondagavond, maar nadat Patrick Snijers ’s morgens een cardanas ziet breken en hierdoor tot opgave gedwongen wordt, volgen de leiders elkaar snel op, maar evenveel opgaves leiden uiteindelijk tot de overwinning van Deferm, die hiermee beloond wordt voor zijn doorzettingsvermogen. Zowel Chris Van Woensel (koppeling op zijn Nissan 350Z) als Bernd Casier (benzinepomp op zijn officiele VW Polo S2000) worden tot opgave gedwongen.

Ongeveer hetzelfde scenario zien we in Gr.N, waar Alexandre Romain (Mitsubishi Evo 9) al vroeg drie minuten verliest met een lekke band, maar na een indrukwekkende remonte toch nog de overwinning afsnoept van Stephane Lhonnay (idem). Na een zeer regelmatige wedstrijd, behaalt Henri Smelcher (Porsche 911 GT3) het mooiste resultaat uit zijn Nationale carrière met een tweede plaats na winnaar Deferm.

Bij de voortrekkers dicteren de Citroen’s C2-R2 de wet en het is uiteindelijk Fréderic Béco die de zege binnenhaalt voor David Croes, die toch wel een minuutje moet inleveren op de winnaar. Deze twee worden echter gescheiden door Bernard Servais in zijn Renault Clio R3. In de Ford Fiesta Trophee laat Thierry Neuville zien dat hij niet per toeval uitgekozen werd door Ford en de KACB, en behaalt dan ook relatief gemakkelijk de overwinning. Tot slot zien we in het Criterium een mooie overwinning voor Manu Bouts (BMW M3) die hiermee Dominique Julien in een krachtigere Mistsubishi Lancer Evo8 afhoud.

Onze vorige edities