1990

Eerste en geslaagde deelname van Marc Duez

Eerste en geslaagde deelname van Marc Duez

In 1990 krijgt de rally van Wallonie een nieuwe datum, door enkele kleine kalenderwijzigingen wordt de wedstrijd verreden in Oktober, tussen de Rally van Looi en de Condrozrally. Deze editie wordt ook gekenmerkt door de eerste deelname van Marc Duez. De ardenees staat er aan de start met een Ford Sierra Cosworth in de Fina kleuren. Zijn grootste rivaal voor deze editie wordt Marc Soulet met de vierdeurs-versie. Op de startlijst zijn Geen Patrick Snijers of Robert Droogmans en ook geen Gregoire de Mévius te bespeuren. Een mager deelnemersveld die als een duel zal uitgevochten worden.

Maar van dat duel komt er niks in huis. Duez neemt direct het commando van een wedstrijd die hij zal domineren van start tot finish. Soulet kan nooit wedijveren met de ardenees en kan zelfs maar met moeite de Opel Kadett GSI van Bruno Thiry afhouden. Een lekke band van laatstgenoemde brengt Soulet alsnog op de 2de plaats. Duez wint uiteindelijk de wedstrijd met een voorsprong van 1’41” op Soulet, Thiry eindigt als 3de op minder dan een minuut van Soulet.

Achter dit trio, noteren we de fantastische 4de plaats van een spectaculaire Theo Dexters, de jonge beschermeling van Robert Droogmans, gecopiloteerd door Stéphane Lhonnay aan het stuur van de Ford Sierra Cosworth van zijn beschermeling. Hij kan zich ontdoen van het identieke exemplaar van de meer ervaren Omer Saelens, die op zaterdag van de baan ging. Dexters wordt gevolgd door Marc Timmers, winnaar in Groep N met de Mitsubishi Galant VR-4 en Bernard Dethier als 2de met de Ford Sierra Cosworth.

Onze vorige edities