2011

Een 7de zege voor Pieter Tsjoen in Namen!

Een 7de zege voor Pieter Tsjoen in Namen!

171 teams namen dit weekend deel aan de 28ste Rally van Wallonië in Namen, een wedstrijd verreden in zomerse weersomstandigheden. Een tiental WRC’s en 4 S2000’s vormden de kop van de affiche, maar slechts een van die topwagens, de Citroën C4 WRC van Pieter Tsjoen, domineerde de wedstrijd van start tot finish. De zevenvoudige Kampioen van België heeft nu 7 overwinningen in de Namense klassieker.

Zomers weer (en enkele kleine buien!), een uitzonderlijk startveld, een vernieuwd parcours: alle elementen waren verenigd om van deze 28ste Rally van Wallonië een groot feest te maken. En, de wedstrijd loste de verwachtingen in, zeker voor de duizenden toeschouwers die vrijdagavond genoten van de superspecial op de Citadel. Naast een melodieuze Porsche-show en een exclusieve voorstelling van de 15 topwagens, konden ze Jérôme d’Ambriosio ontmoeten. Voor het tweede jaar op rij bracht de enige Belgische piloot in de Formule 1, bij Virgin Racing, een bezoek aan de populaire Rally van Wallonië!

De eerste scratch op de historische site van de Citadel werd neergezet door de Nederlander Mark van Eldik (Subaru Impreza WRC). Zou het dan toch een mooi Belgisch-Nederlands duel worden? Toch niet, want daarna werd de wedstrijd volledig gedomineerd door Pieter Tsjoen. Zelfs Alexandre Romain, die toch ook enkele snelste tijden reed op de 20 verreden proeven (KP 14 in Naninne werd geannuleerd omdat de veiligheidsvoorzieningen te laat opgesteld werden), reed zich in de kijker: « Zondagochtend hebben we de situatie geanalyseerd. Met 22 seconden achterstand was het onmogelijk om op regelmaat terug te komen. Tweede worden achter Tsjoen, de grote referentie in België, is geen schande. Maar, ik weet dat ik nog beter moet worden. In mijn rijstijl en in mijn voorbereiding op de wedstrijden! »

De winnaar genoot met volle teugen van zijn 7de recordzege: « Ik moet toegeven dat ik meer risico’s heb moeten nemen dan in andere wedstrijden. Alexandre heeft me echt wel gedwongen om de limiet op te zoeken. Dat is ook de enige manier om efficiënt met de C4 WRC te rijden. Je mag met deze wagen, ontwikkeld voor een fabriekspiloot, niet relaxen, maar je moet voluit blijven aanvallen. Met drie zeges staan we al dicht bij een zevende titel. Vier overwinningen moeten volstaan om de Belgische titel te veroveren, » vertelde Pieter Tsjoen.

Onze vorige edities