1988

Dubbelslag voor de RAS Ford Sierra Cosworth

Dubbelslag voor de RAS Ford Sierra Cosworth

Het gebrek aan vedetten laat zich voelen voor de 5de editie van de Wallonie. Ondanks het feit dat Droogmans, nog altijd aan boord van de Belga Ford Sierra, op jacht gaat naar een derde opeenvolgende overwinning. Noch Patrick Snijers, noch Marc Duez, alsook geen enkele sterke buitenlander staan aan de start.

Om deTruienaar van enig weerwerk te voorzien moeten we rekenen op de jongeren Jean-Pierre Vandewauwer en Renaud Verreydt. Of op oudstrijders Valère Vandermaesen en Guy Colsoul, maar beiden gaan op baan met minderwaardig materiaal. Het is trouwens Jean-Pierre Vandewauwer die als eerste de leiding neemt . De man uit Verviers aan boord van de Fina Ford Sierra, gaat de ervaren Droogmans vooraf met een identiek strijdros. Droogmans die in het begin van de wedstrijd problemen heeft en die moet vechten om in het spoor te blijven van Vandewauwer. Ook aan boord van een Sierra, kan Soulet makkelijk volgen, maar enkele problemen slaan hem terug.

Verrassing op het eind van de dag als Vandewauwer op zijn beurt te maken heeft met de pechduivel en het leiderschap moet afstaan aan Robert Droogmans. Het is als leider dat Droogmans de tweede dag aanvat. Beetje bij beetje moet Vandewauwer de rol lossen. Zijn eerste grote overwinning zal niet voor deze maal zijn. Terwijl Droogmans scratch na scratch rijdt, stelt de man uit Verviers zich tevreden met het verdedigen van zijn tweede plaats.

Achter dit duo, gaapt een grote kloof. Marc Soulet en Ivan Viaene, beiden met een Ford Sierra Cosworth, hebben moeten opgeven. Guy Colsoul, uiteindelijk 4de met de Mitsubishi Starion en Renaud Verreydt 7de met de Toyota Corolla zijn ver teruggeslagen. Dit ten voordele van een Jongen uit de Oostkantons Bruno Thiry met een bescheiden Cosworth Groep N. De Duitstalige parkeert op een fantastische 3de plaats. Omer Saelens, tweede in Groep N et 5de algemeen, was geen tegenstander ! We zien ook nog een sterke zesde plaats voor Munster met de VW Golf en een 8ste plaats voor Alain Lopes met de Opel Kadett GSI.

Onze vorige edities