1987

Droogmans introduceert het groep A tijdperk.

Droogmans introduceert het groep A tijdperk.

Zoals vele Rally’s lijdt ook de Wallonie in 1987 ten gevolge van het verdwijnen van de krachtige Groep B wagens, het deelnemersveld oogt maar magertjes t.o.v het voorgaande jaar.

We kunnen wel rekenen op Robert Droogmans (Ford Sierra Cosworth), Guy Colsoul (Opel Manta 400) Bengt-Ingvar Stefansson (Volvo 240 Turbo), Marc Soulet (Porsche 911 SC RS), Lars-Erik Walfridsson (R5 Turbo), José Lareppe (Opel Manta Gr A), Flory Roothaert (Nissan 240RS) en Bernard Munster (Audi Coupé).

Iedereen verwachtte zich aan een alleenheerschappij van Droogmans, maar de eerste leider was niemand minder dan Marc Soulet met de Porsche 911 SC RS, gevolgd door een andere Porsche, nl die van Gérard De Ville de Goyet. Het begin van de wedstrijd werd overschaduwd door de sorties van Colsoul en Roothaert. Na de eerste dag kon Droogmans pas beslag leggen op de 3de plaats na de “toegelaten” Groep B’s van Walfridsson en eenzaam leider Marc Soulet.

De tweede dag startte Droogmans met het mes tussen de tanden. Soulet kreeg problemen en zag de voorspong op de ford piloot smelten als sneeuw voor de zon en ging in de fout. Walfridsson was al blij dat hij beslag kon leggen op de 2de plaats. Droogmans behaalt hier zijn tweede opeenvolgende zege te Jambes.
Achter de koplopers, behaalde Stefansson een sterke 3de plaats, gevolgd door José Lareppe en de Renault 11 Turbo van Vital Budo. Moeilijk om aan de sterke prestatie voorbij te gaan van Didier Monin, 6de met een bescheiden Peugeot 205, en de jongeren Pascal Gaban en Grégoire De Mévius die respectievelijk de twee belangrijkste podiumplaatsen bezetten in Groep N en de top 8 vervolledigen.

Onze vorige edities