1992

Droogmans als enige overlevende

Droogmans als enige overlevende

Voor de start van deze editie hebben we verschillende favorieten voor de overwinning aan de start.
Renaud Verreydt (Toyota Celica GT4), Patrick Snijers (Ford Sierra Cosworth 4×4), Robert Droogmans (idem) en in mindere mate, Marc Soulet (idem).

Allen bevinden zich op minder dan een minuut van elkaar na de eerste ronde.
Maar de liefhebbers van spanning zouden het onderspit moeten delven, nadat één voor één de rol moet lossen. Eerste slachtoffer is Patrick Snijers die na problemen met de Sierra verschillende kp’s moet rijden met tweewielaandrijving alvorens hij deze kan herstellen en straftijd krijgt op het einde van de eerste etappe.

De enige piloot die weerwerk kan bieden aan Robert Droogmans, nl Renaud Verreydt, zal uit de wedstrijd verdwijnen na een brand aan boord van de Celica, terwijl Marc Soulet zich laat verrassen door het parkoers. Wat hem en Patrick Snijers noopt tot een felle achtervolgingswedstrijd om alsnog op het podium te eindigen ver achter Robert Droogmans.

De groep N concurrenten, zijn vlug verlost van Freddy Loix (sortie met de Mitsubishi Lancer VR4)
De ford Sierra’s zijn in het voordeel op de snelle wegen in de Wallonie. De ervaren Jean-Marie Melissen profiteert hiervan en gaat Yves Matton vooraf. De derde plaats in Groep N wordt bezet door Gregoire de Mévius waarvan de Nissan kracht te kort kwam.

Bij de tweewielaangedreven auto’s noteren we de opgave van Bruno Thiry (motor) waardoor de overwinning opgeëist wordt door zijn teamgenoot bij Opel Belgium, Bernard Munster, zoals altijd spectaculair rond rijdend aan boord van de Opel Corsa GSI.

Onze vorige edities