2000

De jongeren kloppen aan de poort

De jongeren kloppen aan de poort

Voor de editie van 2000 hebben de organisatoren besloten om de vrijdagavond te laten vallen en de rally wordt dus verreden op zaterdag en zondag. Enkel de technische keuring gaat nog door op vrijdag.

Door de afwezigheid van Patrick Snijers, nog winnaar van de vorige manche van het kampioenschap in Jalhay, krijgen we waarschijnlijk een strijd voor de overwinning tussen Matthias Viaene (Subaru Impreza WRC) en Rocco Theunissen (Toyota Corolla WRC). De toeschouwers zullen inderdaad niet teleurgesteld huiswaarts keren, want de strijd tussen deze beide piloten zal hevig zijn gedurende het ganse weekend, en in de eindafrekening is er slechts een verschil van 13 seconden tussen beiden. Het is uiteindelijk de zoon van Yvan Viaene die op slechts 24 jarige leeftijd het pleit in zijn voordeel beslecht.

Ook in Gr.N zien we een geweldig gevecht tussen de jonge leeuwen Francois Duval en Larry Cols, beiden aan de start met een Mitsubishi Lancer Evo6. Nadat laatstgenoemde de laatste twee manches in Dinant en Jalhay naar zich toetrok, is het nu de beurt aan Duval om voor het eerst de piloot uit Verviers het nakijken te geven. Achter deze twee krijgen we nog een felle strijd voor de plaatsen 5 & 6, dit tussen respectievelijk Pieter Tsjoen (Mitsubishi Lancer Evo6) en Pascal Gaban (Citroen Saxo Kit-car), waarbij deze laatste de risico’s niet schuwt en uiteindelijk de vijfde plaats pakt.

In de Citroen Saxo challenge gaat de overwinning naar Stéphane Petitjean, terwijl bij de Ford Ka Cup de strijd gewonnen wordt door Mario Geurts. Bij de juniors van Peugeot Belgie is het Frederic Beco die het laken naar zich toetrekt, voor een opzittende David Croes.

In het regionale gedeelte, dat enkel op zaterdag verreden wordt, staat Michel Lamquet op het hoogste schavotje met de Porsche 911 die normaal door Gérard De Weerdt bestuurd wordt. Tot slot hebben we nog de categorie voor wagens uitgerust met straatbanden (D1-2-3), waar het Philippe Weibel is die de overwinning pakt in zijn VW Golf I Gti.

Onze vorige edities