1994

De “F2”-wagens verzorgen het spektakel achter Snijers

De “F2”-wagens verzorgen het spektakel achter Snijers

Patrick Snijers en Paul Lietaer zijn ongetwijfeld de topfavorieten voor deze editie van de Rally de Wallonie. Ze hebben sinds het begin van het seizoen elk één manche gewonnen en staan bovendien met gelijke wapens aan de start met hun Ford Escort Cosworth.

Nadat Snijers de twee eerste besttijden op de tabellen zet, is Lietaer vastbesloten om een tandje bij te steken. Doch op de derde klassementsproef, Bois-de-Villers, gaat het grondig mis en Paul gaat meerdere malen over de kop, gelukkig zonder erg voor de inzittenden. Aldus verlost van zijn enige echte tegenstrever stoomt Patrick Snijers rustig door naar een derde succes op Naamse grond en kan hij zich zelfs enkele testen veroorloven in het vooruitzicht van Ieper.

Voor de spanning moeten we ons dus richten op het enorm spannende duel in de “F2” klasse, waar Freddy Loix (Opel Astra Gsi) en Bernard Munster (Renault Clio Williams) eens te meer tot het uiterste gaan. Het is uiteindelijk de Opel piloot die aan het langste eind trekt, docht het verschil bedraagt uiteindelijk slechts een viertal seconden.

Op het podium kondigt Jean-Marie Milissen zijn afscheid aan van de rally competitie, echter niet zonder ook deze manche in Gr.N winnend af te sluiten.

Tot slot is het Francis Leroy die de overwinning behaald in de Citroen AX-cup en wint Marc Bielen het pleit bij de ZX-cup, nadat Pascal Gaban eerder van de baan gegaan was.

Onze vorige edities