Nieuws
28/04/2019

Adrian Fernémont houdt stand

De weersomstandigheden blijven wisselvallig voor de 73 protagonisten die zondagochtend aan de slotdag van de Rally van Wallonië begonnen. Buien worden afgewisseld met opklaringen. De bandenkeuze blijft erg delicaat.

Adrian Fernémont opteerde voor regenbanden. Hij heeft zijn voorsprong uitgebouwd met 2" op Cédric Cherain op de vier verreden klassementsproeven. De piloot uit Namen kijkt met vertrouwen uit naar de slotronde van de rally. Cédric Cherain maakte op zijn beurt een matige balans op: "Ik begrijp niet waar ik 4" verlies op de proef van Crupet. Het is de omgekeerde situatie van de Spa Rally, waar ik een vijftiental seconden voorsprong had op Adrian. Ik moet hem onder druk houden, want een foutje is snel gemaakt."

De strijd voor de derde plaats blijft ook spannend, want Sébastien Bedoret is voorbij Ghislain de Mevius gegaan. Die laatste ging even rechtdoor op de proef van Nannine. De 2 rijders zijn gescheiden door 1"1. En Xavier Bouche volgt op amper 10". 

Het was een ongelukkige ochtend voor Niels Reynvoet, die moest opgeven na een dubbele lekke band op zijn Skoda Fabia R5. Pascal Gaban, van bij de start leider in GT, moest opgeven met een afgebroken wiel op de proef van Malonne: "Vanaf de slotronde zaterdagavond was de auto niet meer te besturen. Ik was heel voorzichtig, maar toch trok de wagen naar links en we raakten een grote betonblok. Ik begrijp het niet...," vertelde Gaban erg ontgoocheld. Romain Delhez nam het commando in GT over met zijn Porsche 997 GT3.

Bij de Juniors blijft Grégoire Munster overtuigend leider. Hij is vanaf de eerste proef van de dag ook weer voorbij Guillaume Dilley gegaan om de leiding te nemen in R2.

 

 Nieuws vorig
28/04/2019

Split ASAF - KP van Naninne, volg de tijden live
Meer

28/04/2019

73 teams aan de start van de slotdag
Meer

27/04/2019

Adrian Fernémont speelt met de weersomstandigheden
Meer

27/04/2019

De Power Stage van de Rally van Argentinië in de tent op zondag
Meer