Nieuws
27/04/2019

Fernémont tussen de regendruppels door

De tweede ronde van de editie 2019 van de Rally van Wallonië zorgde voor enige afscheiding. Tussen de verschillende regenbuien door, kwam Adrian Fernémont het best voor de dag. De piloot van de Skoda Fabia R5 draaide twee snelste tijden, waaronder een op de langste proef van de wedstrijd, Nettinne-Mohiville. De rijder uit Namen neemt het commando van zijn thuisrally met een voorsprong van 8"7 op Cédric Cherain, die vindt dat de afstellingen van zijn VW Polo R5 te soepel zijn. 

De strijd voor het podium is ook bijzonder spannend. Xavier Bouche heeft het ritme verhoogd. Op de proef van Wartet klokte hij de snelste tijd. De piloot uit Marche is genaderd tot op 6"3 van Ghislain de Mevius, die beseft dat zijn derde plaats onder druk staat. Sébastien Bedoret ging in Mohiville even in de fout. Daardoor is hij gezakt naar de vijfde plaats, voor Kevin Demaerschalk, die door een schuiver ook wat tijd liet liggen. 

De andere smaakmakers in de top 10 kenden diverse incidenten, meestal door het extreem wisselvallige weer. Zo klokte Bastien Rouard zijn eerste scratch in het BRC in Vedrin, maar hij maakte ook verschillende foutjes omdat hij geopteerd had voor opgesneden slicks. Hij heeft Olivier Collard en Patrick Snijers nog in het vizier, dus Bastien Rouard wil in de slotronde nog een versnelling hoger schakelen om op te rukken. 

Bij de GT's worden de tenoren niet gediend door het regenweer, maar Pascal Gaban amuseert zich, ondanks een klein foutje op de proef van Mohiville. De voormalige Wereldkampioen Gr.N zette zich eens schrap op de laatste twee proeven, waardoor hij op kon rukken naar de 15de plaats. Hij heeft een voorsprong van bijna 40" op Romain Delhez in GT.

Bij de Juniors geeft Grégoire Munster een heuse demonstratie. Hij houdt van dergelijke wisselende omstandigheden. De Opel Adam R2 heeft ondertussen een mooie voorsprong op Thibaud Mazuin en Tobias Brüls. 

 

 Nieuws vorig
27/04/2019

Grégoire Munster herpakt zich in R2
Meer

27/04/2019

Spannend duel tussen Cherain en Fernémont
Meer

27/04/2019

De eerste passage van de proef Nettine-Mohiville geannuleerd!
Meer

27/04/2019

Cédric Cherain verovert de Citadel
Meer