Nieuws
27/04/2019

Spannend duel tussen Cherain en Fernémont

Na het aperitief van gisterenavond op de Citadel van Namen, begon het serieuze werk zaterdagochtend voor de 86 teams die van start gingen in de tweede etappe van de Rally van Wallonië. De echte strijd kon pas beginnen in Natoye, na de valse start door de annulatie van de proef van Nettinne-Mohiville, waar tegenstanders van de wedstrijd bewust olie op de weg hadden gegoten. 

Adrian Fernémont was goed wakker. Op regenbanden reed hij de scratch, maar Cédric Cherain reageerde meteen in Vedrin, waarna zijn concurrent opnieuw de snelste was in Wartet. Na de eerste ronde staat de piloot van de VW Polo R5 nog altijd aan de leiding, maar met slechts een seconde voorsprong op de Skoda Fabia R5 van Adrian Fernémont.

Achter hen waren er heel wat incidenten. Zo verloor Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5) meteen meer dan een minuut door een lekke band op de KP van Natoye. Op dezelfde proef verloor Cédric De Cecco (Skoda Fabia R5) eveneens een minuut door een gebroken aandrijfas. Kevin Demaerschalk (Citroën C3 R5) had een beperkt zicht door een aangedampte voorruit. Daardoor ging hij rond. David Bonjean (Skoda Fabia R5) had minder geluk. Hij ging hard van de baan in Natoye. De bemanning werd naar het hospitaal overgebracht voor een check-up en de eerste berichten zijn positief. 

Op de proef van Vedrin gingen Patrick Snijers (VW Polo R5) en Bastien Rouard (Skoda Fabia R5) in een stortbui even van de baan. Gelukkig zonder gevolgen, behalve wat tijdverlies. De Skoda's Fabia R5 van Jourdan Serderidis en Olivier Cartelle kenden mechanische pech. De versnellingsbak was geblokkeerd bij Serderidis, terwijl Cartelle ook een aandrijfas brak. 

Op de derde plaats volgt Ghislain de Mevius (Skoda Fabia R5), voor Sébastien Bedoret (idem), die bekende dat hij te voorzichtig van start ging deze ochtend. Xavier Bouche (VW Polo R5) volgt in hun spoor. Hij hoopt het tempo te kunnen verhogen eens hij meer kilometers in de benen heeft met de VW. Dit drietal staat binnen de 5 seconden.

De tweede doortocht op de proef van Nettinne-Mohiville zal wel degelijk verreden worden. Christophe Verstaen (Ford Fiesta R5) en Hugues Smal (Opel Corsa M2000), die gisteren moesten opgeven, zijn vandaag opnieuw gestart.

 

 Nieuws vorig
27/04/2019

De eerste passage van de proef Nettine-Mohiville geannuleerd!
Meer

27/04/2019

Cédric Cherain verovert de Citadel
Meer

26/04/2019

Sébastien Bedoret eerste leider in de Rally van Wallonië
Meer

26/04/2019

Volg de Rally van Wallonië live dankzij WRCC
Meer