Nieuws
29/04/2018

Adrian Fernémont als een vis in het water

De gisteren aangekondigde regen maakte vandaag zijn opwachting tijdens de laatste etappe van de 35e Rally van Wallonië. Leuk nieuws voor streekrijder Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5), die de proeven uiteraard goed kent en tijdens de eerste lus van het zondaggedeelte alle besttijden realiseerde !

Daardoor maakte hij een groot deel van zijn achterstand goed en wipte hij over  Cédric Cherain naar de tweede plaats, waar Adrian nu nog slechts 4.1 seconde achterstand heeft op leider Vincent Verschueren (Skoda Fabia R5), die tijdens de twee laatste kp’s (Crupet en Naninne) niet meer tevreden was over zijn regenbanden. Cédric Cherain is dus teruggevallen naar de derde podiumplaats, ondermeer het gevolg van een lekke band op Crupet. Daardoor moest hij de laatste proef afwerken met een slick-versie (rechts achteraan), zodat zijn Skoda Fabia R5 niet meer optimaal afgesteld stond voor die slotproef. Cédric heeft momenteel dus nog steeds 6.7” achterstand op leider Verschueren en niettegenstaande hij in tegenstelling tot zijn twee rivalen ook nog maar over twee nieuwe banden beschikt, blijft de Luikenaar toch strijdvaardig.

Achter het koptrio bezetten Olivier Collard en Sébastien Bedoret de 4de en 5de positie. De officiële Skoda-rijder moet zich evenwel niet langer zorgen maken over een terugkeer van Manu Canal-Robles. Die verdween tijdens de kp van Wartet van de tabellen omdat de versnellingsbak van zijn Skoda Fabia WRC begaf. Even verderop is er wel nog strijd i.f.v. de zesde plaats tussen Achiel Boxoen en Patrick Snijers. En… hoewel de weersomstandigheden niet in zijn voordeel van zijn Porsche zijn, wil de zevenvoudige Belgische rallykampioen er toch alles aan doen om op te klimmen naar de zesde plaats. Eerder was ook Edwin Schilt (Skoda Fabia R5) betrokken in dat gevecht, maar omdat hij in de regen minder zeker is, besloot de Nederlander om niet langer aan te dringen.

Zijn landgenoot Timo Van Der Marel geniet wel voluit van deze omstandigheden en wil uiteraard ook graag het R2-klassement blijven aanvoeren. Maar… de juniors van het BRC-kampioenschap blijven aandringen. Dat is vooral het geval voor Jean Dilley die aan een mooie remonte bezig is, waardoor de piloot van de Ford Fiesta R2T nu nog slechts 26 seconden achterstand heeft op Grégoire Munster, die met zijn Opel Adam evenwel lek reed op Crupet. Dilley heeft als derde van het voorlopige podium momenteel ook nog maar 4,8" achterstand op de Peugeot 208 R2 van Tobias Brüls.

Bij de historics tot slot kan Paul Lietaer rustig de resterende proeven afwerken. De piloot van de Opel Manta 400 heeft immers een comfortabele voorsprong op de Ford Escort MK2 Patrick Deblauwe.

 

 Nieuws vorig
29/04/2018

Split-ASAF live op de kp van Naninne
Meer

28/04/2018

11 teams herstarten via Rally 2
Meer

28/04/2018

Vincent Verschueren de ganse dag leider !
Meer

28/04/2018

Vincent Verschueren maakt het verschil op Nettinne-Mohiville
Meer