Nieuws
28/04/2018

Vincent Verschueren maakt het verschil op Nettinne-Mohiville

Hoewel hij bij het begin van de rally niet 100% zelfverzekerd was, omdat zijn Skoda Fabia R5 nog niet over de nieuwste motorevolutie van Skoda Motorsport beschikt, maakte Vincent Verschueren vooral op de proef van Nettinne-Mohiville telkens het verschil t.o.v. zijn concurrenten. Ook tijdens de tweede passage sloeg de Go-Drive-piloot er hard toe aangezien hij ruim zeven seconden sneller was dan Cherain. “ Ik wist dat ik het verschil daar moest maken. Cédric en Adrian beschikken wel over de EVO-motor maar op die proef speelt dat voordeel minder. De tijden spreken immers voor zich want op kp’s zoals Malonne of Bois-de-Villers, waar de pk’s het verschil maken, kon ik niet volgen.”   

Inderdaad, want dat de regerende Belgische kampioen ook in Bois-de-Villers de snelste tijd klokte was vooral te verklaren door de mislukte start van zijn naaste achtervolger  Cédric Cherain: "De motor haperde op de startlijn en ik verloor minstens 5 seconden.” Foeterde de piloot van de BMA Skoda Fabia R5.  Na de tweede lus heeft Vincent Verschueren nu 6.9 seconden voorsprong op Cédric". De laatste podiumplaats is momenteel voor Adrian Fernémont. "Ik kan niet veel sneller zonder risico's te nemen en dat ga ik zeker niet doen.” vertelde de San Mazuin-rijder.

Achter dit trio speelden Xavier Bouche en Olivier Collard intussen haasje over. Xavier reed immers lek op Malonne en verloor 30” Manu Canal-Robles verhoogde met zijn Skoda Fabia WRC stelselmatig het tempo en dat resulteerde ondanks een foutje en een lekke band op de proef van Nettinne-Mohiville in een voorlopige zesde plaats. Daardoor moet hij uitkijken voor de oprukkende Sebastien Bedoret, die aan het stuur van zijn Skoda Fabia R5 met veel meer vertrouwen de tweede ronde afwerkte.  Patrick Snijers domineert nog steeds de GT-klasse en zodoende is hij ook voorbij Edwin Schilt - eveneens met een Skoda Fabia R5 - gegaan

In de categorie R2 ging Romain Delhez van de baan tijdens de kp van Natoye. Gelukkig zonder erg voor de bemanning, maar door die opgave kan Timo Van Der Marel (ook met een Opel Adam R2) het nu wat rustiger aan doen. Merkgenoot Grégoire Munster (tweede in R2) erfde zo de leiderspositie bij de BRC-juniors. 

Bij de historics tot slot, heeft Paul Lietaer nog steeds de leiding in handen. Zijn Opel Manta 400 heeft intussen zelfs al een erg ruime voorsprong op de Ford Escort MK2 van Patrick Deblauwe die profiteerde van de opgave van Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) om op te schuiven naar de tweede plaats.

 

 Nieuws vorig
28/04/2018

Vincent Verschueren leider na de eerste ronde
Meer

28/04/2018

Streekrijder Adrian Fernémont pakt de leiding op de Citadel
Meer

27/04/2018

Cédric Cherain eerste leider
Meer

27/04/2018

Patrick Snijers met Davy Thierie in de Rally van Wallonië
Meer