Nieuws
28/04/2018

Vincent Verschueren leider na de eerste ronde

De eerste ronde die zaterdagmorgen bestaande en aangepaste proeven combineerde met geweldige klassiekers, verliep voor de favorieten zonder grote incidenten. Vincent Verschueren was blijkbaar goed wakker aangezien hij in de lange openingsproef (23.4 km) de snelste tijd realiseerde en er zelfs ruim vijf seconden sneller was dan zijn tegenstrevers. De Godrive-piloot liet die eer nadien aan Cédric Cherain en Adrian Fernémont, want terwijl de Luikenaar  zowel in Natoye als op Bois-de-Villers de snelste was realiseerde de piloot uit Namen de besttijd in Malonne.

Zodoende heeft Vincent Verschueren momenteel 1,3" voorsprong op Cherain en 6,5" op Fernémont, die op de proef van Nettinne-Mohiville even rechtdoor schoof en er een tiental seconden verloor.

Veel erger waren de problemen van David Bonjean - vrijdagavond nog knap vijfde – want omdat de transmissie van zijn Skoda Fabia R5 begaf moest hij opgeven. Merkgenoot Xavier Bouche blijft aanklampen en is nog steeds vierde, terwijl R5-debutant Olivier Collard knap vijfde staat. Dan volgt Manu Canal Robles (Skoda Fabia WRC) die nog niet het juiste ritme gevonden heeft maar wel al een comfortabele voorsprong heeft op de officiële Skoda van Sébastien Bedoret.

Bij de GT’s waren er nog meer problemen, want door mechanische tegenslag zijn zowel Laurent Mottet als Frédéric Delplace reeds van de tabellen verdwenen. Patrick Snijers is zoals verwacht nog steeds de beste vertegenwoordiger van de Porschisten en zijn 997 GT3 – voluit in strijd met de met de Nederlandse Edwin Schilt (Skoda Fabia R5) - is intussen zelfs opgeklommen naar de 9de plaats.

Ondertussen is er ook volop strijd bij de juniors, waar momenteel Romain Delhez bijna twaalf seconden voorsprong heeft op Grégoire Munster. Jean Dilley (Ford Fiesta R2T) en Tobias Brüls (Peugeot 208 R2) die onderling strijden voor de derde plaats klampen echter goed aan. De leider in de R2-categorie blijft echter Timo Van Der Marel (Opel Adam). De Nederlander heeft zeven seconden voorsprong op merkgenoot Delhez die - hoewel zijn Nederlandse rivaal niet in aanmerking komt voor het Juniorklassement – echter vastbesloten is om niet op te geven.

Bij de historics tot slot heeft Paul Lietaer zoals gisteren aangegeven, de aanval ingezet. Mede omdat Guino Kenis zijn prachtige BMW M3 met een mechanisch probleem aan de kant moest zetten werd “De Polle” daardoor de nieuwe leider.

 

 Nieuws vorig
28/04/2018

Streekrijder Adrian Fernémont pakt de leiding op de Citadel
Meer

27/04/2018

Cédric Cherain eerste leider
Meer

27/04/2018

Patrick Snijers met Davy Thierie in de Rally van Wallonië
Meer

27/04/2018

Het JobFIXers Rally Team om de Citadel te bestormen
Meer