Nieuws
28/04/2018

Streekrijder Adrian Fernémont pakt de leiding op de Citadel

Uiteindelijk stonden er vanavond 89 teams aan de start van de 35ste rally van Wallonië, die traditioneel begon met twee showproeven als aperitief op de Citadel van Namen. Op een door werken aangepast parkoers opende Adrian Fernémont daar het best. In eigen streek uiteraard leuk voor de laureaat van de Spa Rally. "Ik wilde de weg morgen niet openen, maar anderzijds ga ik ook niet mopperen na dit plezant begin. Voor een gepassioneerde rallyfan uit Namen is het immers een droom om de openingsavond als leider af te sluiten.

Dat deed hij zoals gebruikelijk op regelmaat, want de San Mazuin-rijder klokte geen besttijd. Die eer ging naar eerst Cédric Cherain en vervolgens naar Vincent Verschueren. Xavier Bouche, in Namen altijd goed greep op het einde van de eerste dag net naast het voorlopige podium. Toch beperkt het onderlinge verschil tussen dit toonaangevend kwartet zich tot slechts 3 seconden. Veelbelovend voor morgen, temeer omdat ze dan starten met de proef van Nettinne-Mohiville, de scherprechter van deze rally. Knap is ook de vijfde plaats van David Bonjean.

Guillaume de Mévius had minder geluk. De rijder van het RACB Team raakte met zijn Peugeot 208 T16 tijdens de tweede proef een boordsteen en verloor veel tijd, zodat hij na de eerste etappe vrede moet nemen met de 21ste plaats.  

Gemengde gevoelens ook in de groep van de GT-rijders, waar leider Patrick Snijers (Porsche 997 GT3) niet veel meer kon doen dan de schade beperken. "Tijdens de tweede passage was het grind nog meer uitgereden. Met slechts twee aangedreven wielen was het er overleven en de schade beperken. Kortom het was moeilijk om het beter te doen.” Idem trouwens voor zijn merkgenoten, al gaf Olivier Cartelle (tweede GT) ondanks een klein foutje slechts 10 seconden toe op de voormalige Europese rallykampioen. Op zijn beurt heeft Olivier een kleine voorsprong op  Frédéric Delplace (30ste), terwijl Laurent Mottet en Laurent Leonard mede door enkele ongemakjes nog dieper zakten in het klassement.

Bij de voortrekkers begon Tio Van Der Marel erg sterk. Hij stuurde zijn Opel Adam R2 namelijk naar een knappe 15e plaats. Als leider in R2 heeft de Nederlander 4 seconden voorsprong op merkgenoot en eerste Junior, Romain Delhez, die op zijn beurt slechts een minieme voorsprong heeft op Jean Dilley (Ford Fiesta R2T) Temeer omdat ook Grégoire Munster (Opel Adam R2) niet veel achterstand heeft, lijkt ook dit gevecht morgenochtend een boeiend vervolg te krijgen.  

Bij de historics tot slot nam Guino Kenis (BMW M3) de beste start. Hij heeft 14 seconden voorsprong op Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400). Derde is Paul Lietaer (Opel Manta 400) die echter aankondigde dat hij morgen meteen ten aanval trekt !

 

 Nieuws vorig
27/04/2018

Cédric Cherain eerste leider
Meer

27/04/2018

Patrick Snijers met Davy Thierie in de Rally van Wallonië
Meer

27/04/2018

Het JobFIXers Rally Team om de Citadel te bestormen
Meer

27/04/2018

Cédric Cherain wil finishen met de Skoda Fabia R5 van BMA
Meer