Nieuws
27/04/2018

Cédric Cherain eerste leider

De openingsproef van de rally van Wallonië, vanavond op de Citadel van Namen werd gewonnen door Cedric Cherain. Hij was met zijn Skoda Fabia R5 van BMA de snelste van ondermeer  het 15-koppig peloton R5-wagens.

De Luikenaar had een kleine voorsprong (4 tienden van een seconde) op zijn landgenoot Adrian Fernémont, eveneens met een Skoda Fabia R5. Xavier Bouche, steeds in goede doen op de Citadel vervolledigde het podium, op twee seconden van de winnaar. Terwijl regerend Belgisch kampioen Vincent Verschueren er de voorkeur aan gaf om voorzichtig te starten, zorgde David Bonjean ervoor dat de top-5 uitsluitend bestond uit Skoda Fabia R5, momenteel het absolute wapen.

Hoewel hij niet beter deed dan de 15de plaats algemeen was Patrick Snijers de snelste bij de GT’s. Enkele plaatsen achter de voormalige Europese kampioen was Timo Van Der Marel de beste in de R2-klasse; hij had één seconde voorsprong op de andere Opel Adam R2 van Romain Delhez, de leider bij de juniors.

Bij de historics tot slot gaf Paul Lietaer (Opel Manta 400) toe dat hij voorzichtig gestart was Daardoor was hij slechts vierde en gingen Patrick Deblauwe (Ford Escort MK2), Stefaan Prinzie (Opel Ascona 400) en Guino Kenis, finaal de snelste bij de historics, hem vooraf.

 

 Nieuws vorig
27/04/2018

Patrick Snijers met Davy Thierie in de Rally van Wallonië
Meer

27/04/2018

Het JobFIXers Rally Team om de Citadel te bestormen
Meer

27/04/2018

Cédric Cherain wil finishen met de Skoda Fabia R5 van BMA
Meer

26/04/2018

Proper of glijden : wat is het beste plan in Naninne ? ASAF brengt het antwoord !
Meer