Nieuws
26/04/2018

Proper of glijden : wat is het beste plan in Naninne ? ASAF brengt het antwoord !

In nauwe samenwerking met de ASAF (Association Sportive Automobile Francophone), zullen de organisatoren van de Rallye de Wallonie deze zondag een “vijfsterren” animatie aanbieden op de showproef van Naninne met timing en live commentaar aan de dubbele passage rond de rotonde van Naninne.
Bekend geworden door het WRC kent de “dubbele rotonde” ook zijn succes in België, vooral met de Rally van Wallonië, die in de speciale show van Naninne de perfecte plek vond om dit aan te bieden aan de toeschouwers sinds 2016. Gelegen dicht bij de N4 weg en garage SAN Mazuin, die al lang sponsor is van deze Naamse klassieker, is deze beroemde rotonde met een ideaal formaat gemakkelijk toegankelijk voor enthousiaste toeschouwers.
Onder hen ook Bernard Hayez, de voorzitter van de ASAF: « Het is door het bijwonen van de vorige editie en het horen van de reacties van het publiek dat het idee tot ons kwam: iedereen heeft zijn eigen idee over de spectaculairste passage. Maar wat is nu eigenlijk de meest efficiënte manier om over deze 1 ¾ -rotonde te gaan? Het is om deze vraag te beantwoorden dat we hebben voorgesteld aan de organisatoren van de Rally van Wallonië om deze specifieke passage te chronometreren. »Onder hen ook Bernard Hayez, de voorzitter van de ASAF: « Het is door het bijwonen van de vorige editie en het horen van de reacties van het publiek dat het idee tot ons kwam: iedereen heeft zijn eigen idee over de spectaculairste passage. Maar wat is nu eigenlijk de meest efficiënte manier om over deze 1 ¾ -rotonde te gaan? Het is om deze vraag te beantwoorden dat we hebben voorgesteld aan de organisatoren van de Rally van Wallonië om deze specifieke passage te chronometreren. »

En om dit te doen, heeft de ASAF de koe bij de horens gevat: Een ervaren rekenbureau met topmateriaal (dat cellen zal plaatsen op ongeveer 50 meter voor de rotonde en 100 meter na de rotonde) en een professionele animator: « Aangezien we verwachten dat de tijden dicht bij elkaar zullen liggen gaan we meten tot op de duizendste van een seconde. Verscheidene schermen zullen rond de rotonde geplaatst worden, terwijl het “live” commentaar iedereen, ook de toeschouwers op afstand, in staat zal stellen real-time de tijden te kennen die door elk team worden neergezet. »

Als kers op de taart wordt er een klassement opgesteld en worden er prijzen uitgedeeld: « We zullen zelfs twee afzonderlijke klassementen opstellen, » zegt de ASAF. « Eén voor deelnemers met een 4×4 wagen en één voor deelnemers met tweewielaandrijving, zowel met voor- als achterwielaandrijving. Voor deze klassementen worden de tijden opgeteld van de twee passages (zondag, om 10u56 en 14u54). En als aandenken voor de ASAF-licentiehouders zal er een prijs uitgereikt worden aan de eerste ASAF piloot en eerste ASAF copiloot aangezien deze niet noodzakelijk samen rijden! »
 
 

 

 Nieuws vorig
26/04/2018

Vincent Verschueren met dezelfde motor in Jambes
Meer

25/04/2018

Topaffiche met 16 R5's en 6 Porsches !
Meer

25/04/2018

Spanning verzekerd in het Pirelli Junior BRC
Meer

25/04/2018

Guillaume de Mevius: "Het vertrouwen terug opbouwen"
Meer