Nieuws
19/04/2018

Manu Canal-Robles aanwezig op de Rallye van Wallonië in WRC

Een mooie verrassing is tot de laatste minuut bewaard gebleven. Bij de laatste inschrijvingen van de Rally van Wallonië zal Manu Canal-Robles, Francis Lejeune vervoegen met de tweede Skoda Fabia WRC van de ploeg Rent Speed Racing. Na toptijden op de laatste Condroz Rally, zal de inwoner van Hoei in het oog gehouden moeten worden tijdens de Waalse rally welke hij evenveel apprecieert als Francis Lejeune. Ongeduldig om de besturing van een WRC te ontdekken, zal hij zijn prachtige Porsche 911 uitlenen aan Laurent Mottet, een andere trouwe klant van RSR. Allen verzameld in de assistance te Jambes, belooft de rally, welke op 27, 28 en 29 april plaatsvindt, interessant te zijn.

Geconfronteerd met de vele R5’s van recente generaties (aanwezig in het Belgisch kampioenschap, maar ook zeer binnenkort in de regio van Namen) en andere krachtige wagens, zijn sommige piloten verheugd om de concurrentie aan te gaan met de WRC op de snelle Naamse specials. Eén van de laatste verrassingen bij de reeds talrijke inschrijvingen, is de bevestiging van Manu Canal-Robles en Adrien Hauteclair welke de Skoda Fabia WRC hebben laten glanzen in de laatste Condroz Rally : « Initieel hadden we al voorzien om er vorig jaar te rijden maar ik ben nogmaals een gelukkige vader geworden op enkele dagen van de 2017 editie. Met onze gevestigde tijden rond Hoei, zijn er sommigen die ons verwachtte in Namen maar, zelfs al hou ik van deze rally, ken ik deze niet zo goed als de Condroz. Als we ons amuseren en het gevoel goed is, moeten de tijden dat ook zijn. Ik hou van deze snelle en natuurlijk koers met prachtige passages. In tegenstelling tot de R5’s, zouden sommige specials ons ook kunnen bekoren, maar met de verschillende evoluties, is het moeilijk een voorspelling te maken. Ik maak geen prognose voor de aankomst.»

Als Manu enige ervaring opdoet in de WRC, zal Francis Lejeune dit ontdekken. Gewend aan krachtige wagens zoals zijn Porsche 911, zal het een première zijn voor hem met een vierwiel aandrijving ex-fabriek. « Als Laurent Mottet mij gecontacteerd heeft om te rijden met mijn nieuwe 997 GT3, dacht ik bij mezelf dat het de kans is om mezelf plezier te doen. We hebben het budget gevonden voor deze mooie one-shot. In mijn ogen zou een WRC zeker makkelijker in de hand te nemen zijn dan een R5. Ik heb geen gedacht over het resultaat, ik wil vooral aan de eindmeet komen en ten volle genieten van deze prachtige ontdekking samen met Grégory Antoine, mijn copiloot welke even hard werkt als mij om aan de start te staan. » Met meer dan tien deelnames aan de rally en een zesde plaats algemeen als beste resultaat, hebben Francis alsook Manu de mogelijkheid om verrassingen te creëren. Maar voor hen alsook voor Laurent Mottet, ook trouwe RSR klant, welke herenigd zullen zijn in de gemeenschappelijke assistance, zal het vooral een gelegenheid zijn om een uitstekend weekend door te brengen aan een rally welke gewardeerd wordt door de RSR-ploegen alsook Lefran Motorsport

 

 Nieuws vorig
11/04/2018

Een testkp te Loyers op donderdag 26 April !
Meer

09/04/2018

Geanimeerde verkenningen !
Meer

06/04/2018

Video's van de Kp's beschikbaar !
Meer

30/03/2018

Laurent Mottet kiest opnieuw voor originaliteit
Meer