Nieuws
11/04/2018

Een testkp te Loyers op donderdag 26 April !

Zoals vorig jaar zal de Rally van Wallonië een speciale test organiseren voor deze 35ste editie.

Vorig jaar werd deze georganiseerd in Haltinne, dit jaar zal deze plaatsvinden op het welgekende parcours van Loyers. Een traject welke niet onbekend zal zijn voor de ervaren piloten aangezien dit parcours werd uitmaakt van de rally tot 2011. Een kans aan de verschillende teams om zich te testen in optimale veilige condities. Zo zullen er zowel een veiligheidsteam, een ploeg van het Rode kruis en een arts aanwezig zijn. Kortom net hetzelfde als voor een echte klassementsproef !

In een rallyconfiguratie maar ook in de beste omstandigheden van reproductie van het parcours van de Rally van Wallonië: "Onze goede contacten met de verschillende gemeenten in onze regio zullen ons in staat stellen om een echt parcours aan te bieden, welke gelijkaardig is aan het parcours van onze rally omdat deze rechtstreeks van een oude special van de rally is" zegt Etienne Lerson, de organisator.

De test zal gestreden worden over een afstand van iets minder dan 5km, waarvan het hart (assistentie en start in de buurt) zich op de parking van Decathlon van Namen zal bevinden. Een bekende plaats voor de verschillende teams aangezien de “Check Point” van vrijdag ochtend daar al sinds meerdere jaren gehouden wordt.

Deelnemers kunnen eenvoudig meedoen aan deze test en hoeven enkel het formulier (http://www.automobileclubnamur.be/documents_nl.php) ingevuld terug te sturen voor 14 april en een deelnamekost van €180 betalen.

Nog een goed nieuws, welke iedereen zal interesseren, is dat de toegang gratis zal zijn voor het publiek. Een aperitief van de rally in alle veiligheid! Spread the word!

 

 Nieuws vorig
09/04/2018

Geanimeerde verkenningen !
Meer

06/04/2018

Video's van de Kp's beschikbaar !
Meer

30/03/2018

Laurent Mottet kiest opnieuw voor originaliteit
Meer

26/03/2018

Ghislain de Mévius neemt de Rallye de Wallonie op in zijn programma
Meer