RALLYESPRINT CONDRUZIEN - 07 & 08 Août 2021

36e Rallye de Wallonie - 26/27/28 april 2019

Adrian Fernémont wint voor eigen publiek


Hij droomde ervan als kind en het is hem gelukt. Nadat hij vorig jaar al in strijd was voor de overwinning, won Namenaar Adrian Fernémont deze keer "zijn" Rally van Wallonië. De piloot van de Skoda Fabia R5 in de kleuren van SAN Mazuin moest er hard voor knokken, tot de finish. Uiteindelijk hield hij een minieme voorsprong van 3 seconden over op de VW Polo R5 van Cédric Cherain.

Deze 36ste editie van de Rally van Wallonië werd verreden in extreem wisselvallige weersomstandigheden. Het maakte de wedstrijd erg lastig voor de 86 deelnemende teams, maar het zorgde ook voor heel wat spektakel en spanning. Het ganse weekend werden buien afgewisseld met opklaringen. De bandenkeuze van de rijders leek een loterij en was zenuwslopend.

Het vervolg lezen...

  HISTORIQUE

Il y a 30 ans (1990)

Marc Soulet saisit sa chance !

En 1991 la situation financière du Rallye de Wallonie n’est guerre au beau fixe. Pour réduire les coûts, les organisateurs namurois prennent d’ailleurs la décision de concentrer leur course sur l’unique journée du samedi.

Lire la suite

Il y a 20 ans (2000)

Pieter Tsjoen entame une longue série…

La cuvée 2001 du championnat de Belgique des rallyes propose un savoureux duel entre Pieter Tsjoen (Toyota Corolla WRC) et David Loix (Subaru Impreza WRC ’98). Battu par le pilote de la Toyota à Dinant lors du Circuit des Ardennes, le Verviétois est prêt à se cracher dans les mains pour obtenir sa revanche à Namur.

Lire la suite